Transportarbetaren är tidningen för Transports medlemmar – bland dem finns chaufförer, hamnarbetare, väktare, sopgubbar, tidningsbud och anställda på terminaler, gummiverkstäder, bensinstationer och flygplatser.

26 september 2023 kl 09:37 av Transportarbetaren

Skredet på E6: Tung trafik stora utmaningen

Natten till i lördags rasade stora delar av E6:an utanför Stenungsund i ett jordskred. Vägen är nu helt avstängd och trafiken leds om via riksväg 650 över Ucklum. Men Trafikverket vill att tung trafik i stället ska gå via Trollhättan på E45:an.
25 september 2023 kl 16:51 av Transportarbetaren

Se upp! Med höstmörker kommer fler viltolyckor

Hösten är här, så var uppmärksam bakom ratten. Och du som går: Glöm inte reflexer! Under oktober och november ökar antalet skadeanmälningar till försäkringsbolagen om viltolyckor rejält.
25 september 2023 kl 11:40 av Transportarbetaren

Hyllning och tjat om tjänstepension

På onsdag infaller Tjänstepensionens dag. Och denna försäkring är det hög tid att ägna tid åt, oavsett var du befinner dig i arbetslivet.
20 september 2023 kl 10:00 av Transportarbetaren

Svinpest – så påverkas sophanteringen

En avfallsanläggning i Fagersta misstänks vara platsen där vildsvin smittats av afrikansk svinpest. Lokalt har kraven för hantering av hushållssopor redan blivit hårdare men det kan bli skärpta regler i hela landet, enligt ansvariga myndigheter.
19 september 2023 kl 15:00 av Transportarbetaren

SD-uteslutning till Europadomstolen

Transport tar frågan om förbundets rätt att utesluta en SD-politiker vidare till Europadomstolen. Det beslutade förbundsstyrelsen på ett extramöte på måndagskvällen.
18 september 2023 kl 21:06 av Transportarbetaren

Förhandlingarna om nya flygavtal har startat

Transport och Transportföretagen Flyg har inlett sina förhandlingar om tre kollektivavtal. Facket satsar mest krut på pengar.
14 september 2023 kl 16:23 av Transportarbetaren

Transport ute och träffar transportarbetare

Runt om i landet pågår Transportarbetareförbundets kampvecka, då förbundets anställda ger sig ut till rastplatser och arbetsställen för att träffa anställda i Transports olika branscher. En hel del frågor handlar om det nya avtalet för åkerichaufförer och terminalarbetare.
14 september 2023 kl 15:51 av Transportarbetaren

Utredning vill minska krav så fler får livränta

Det är för svårt att få ersättning för förlorad arbetsinkomst efter arbetsskador. Därför föreslår utredaren Dan Holke att kraven minskas.
14 september 2023 kl 09:43 av Transportarbetaren

Henrik Hansson

… modellbyggare från Kvidinge, Skåne, som nyligen blev både nordisk mästare och tog hem publikpriset vid Trailer Trucking-festivalen i Mantorp.
13 september 2023 kl 16:49 av Transportarbetaren

Transport stämmer Varbergs taxi inför Arbetsdomstolen

Facket har rätt att få ut uppgifter om övertid för alla anställda chaufförer, hävdar Transportarbetareförbundet. Men Varbergs taxi vill bara lämna ut anteckningar om medlemmar i facket. Nu stämmer Transport taxibolaget inför Arbetsdomstolen för brott mot kollektivavtalet.