Dagens Arbete är en tidning för medlemmar i fackförbunden IF Metall, GS och Pappers. Industriarbetslivets villkor är tidningens huvudfokus. Dagens Arbete ges ut av Dagens Arbete AB.

13 april 2024 kl 05:00 av Dagens arbete

Experten: ”Mobbning borde vara straffbart”

Skyddsombud som försöker stoppa mobbning riskerar att själva bli mobbade. Det säger psykologen och forskaren Stefan Blomberg, en av Sveriges främsta experter på mobbning i arbetslivet.
12 april 2024 kl 14:49 av Dagens arbete

PODD: ”Beslagen av sprängmedel ökade efter vår granskning”

Dagens Arbetes granskning av sprängdåden avslöjar hur mer än ett halvt ton dynamit hamnat i händerna på grova brottslingar, vad behöver göras för att få stopp på stölderna? DA:s Johanna Edström och David Lundmark beskriver systemfelen i hanteringen av sprängämnen
12 april 2024 kl 14:47 av Dagens arbete

PODD: Lyssna – Styr Elon Musk på svensk arbetsmarknad?

Teslakonflikten är den längsta strejk vi haft på snart hundra år. Elon Musk menar att stormen blåst över, medan andra hävdar att Tesla närmar sig slutet. Vem håller i taktpinnen och vad händer med den svenska modellen?
12 april 2024 kl 05:00 av Dagens arbete

Kiruna vägrar ny gruva – vill ha pengar från staten: ”Vi får inget tillbaka”

Det finns långtgående planer på en ny grafitgruva i Vittangi i Kiruna kommun. Men nu säger kommunen stopp – tills staten betalar för sig. Hos Talga är man besviken över kommunens agerande.
11 april 2024 kl 15:57 av Dagens arbete

Vägg slets loss på bruket i Lilla Edet – ”Hemskt obehagligt”

Kraftiga vindar har slitit loss en stor del av en väggfasad på Essitys pappersbruk i Lilla Edet. – Det var ren tur att det inte skedde några personskador, säger Jan Andersen, maskinoperatör samt kassör i Avdelning 150.
10 april 2024 kl 15:20 av Dagens arbete

LKAB drar ner på produktionen – varnar för storvarsel: ”Upp till 300 personer

Trafiken är visserligen igång på Malmbanan, men de stora lagren av järnmalmsprodukter som byggts på efter vinterns urspårningar har inte minskat. Nu drar LKAB ner på produktionen och varnar för ”drastiska åtgärder”.
10 april 2024 kl 05:00 av Dagens arbete

Facket på Kubal om kravet på förstatligande: ”Inte så jävla enkelt”

Centerpartiet vill förstatliga och tvångsförvalta det ryskägda aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall. Något som IF Metalls klubbordförande Stefan Hultman är totalt orealistiskt.
9 april 2024 kl 11:49 av Dagens arbete

Elon Musk dissar Teslastrejken i Sverige: ”Har passerat”

Det har gått 137 dagar sedan sist. Men nu har Teslas ägare Elon Musk ännu en gång uttalat sig om IF Metalls strejk mot elbilsföretaget. ”Jag tror att stormen har passerat, allt är lugnt i Sverige,” säger han i en intervju.
9 april 2024 kl 05:00 av Dagens arbete

Nu vill IF Metall gasa på löneökningstakten: ”Finns större utrymme”

Åren med tvåprocentiga löneökningar är över. Nu siktar IF Metall på att landa över tre procent kommande år. ”Utgångsläget är väldigt bra,” säger Veli-Pekka Säikkälä.
8 april 2024 kl 14:22 av Dagens arbete

Bilen startade inte – var det okej att kompa?

När jag fick problem med bilen som inte ville starta stannade jag hemma och meddelade arbetsgivaren. Jag har 35 timmar på mitt kompsaldo, har jag rätt att ta ut komp för den här dagen?