Dagens Arbete är en tidning för medlemmar i fackförbunden IF Metall, GS och Pappers. Industriarbetslivets villkor är tidningens huvudfokus. Dagens Arbete ges ut av Dagens Arbete AB.

30 maj 2024 kl 04:00 av Dagens arbete

Fyra månader senare – ännu ingen utredning efter skandalen med IF Metalls förbundsjurist

En extern utredning skulle gå till botten med uppgifterna kring IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic, som tvingades bort efter en granskning i Dagens Arbete. Fyra månader senare har ännu ingen utredning presenterats.
29 maj 2024 kl 16:28 av Dagens arbete

Teslastrejkande uppsagd – facket går till Arbetsdomstolen

En strejkande Tesla-anställd i Umeå har sagts upp. Ett brott mot föreningsrätten, hävdar IF Metall – som nu ska driva ärendet till Arbetsdomstolen.
29 maj 2024 kl 04:00 av Dagens arbete

Turisterna får åka buss – för att rädda jobben på LKAB: ”Vi måste välja som samhälle”

Gruvjätten LKAB får inte ut sin malm. Malmbanans kapacitet räcker inte till. Nu erbjuder sig företag att själva betala för ersättningsbussar för att få bort persontrafiken från banan.
28 maj 2024 kl 04:00 av Dagens arbete

Ny rapport: Gruvkommuner måste få betalt

Kommuner med gruvverksamhet måste få ekonomisk ersättning. Det slås fast i en ny rapport från IVA, som drar slutsatsen att bättre kompensation för gruvsamhällena är viktigt för den gröna omställningen
27 maj 2024 kl 15:52 av Dagens arbete

Man död efter olycka på LKAB i Kiruna – ramlade från ställning: ”Tragiskt”

I fredags kväll dog en man i 60-årsåldern vid ett arbete nere i Kirunagruvan. Han ska ha ramlat ner från en arbetsställning. ”Det här är ett jättestort misslyckande,” säger Anders Lindberg, presschef på LKAB.
27 maj 2024 kl 04:00 av Dagens arbete

Skyddsvärd skog avverkas i strid med lagen – myndigheten går på knäna: ”Finns väldigt lite kvar”

Skogsstyrelsen skulle kunna använda miljöbalken för att skydda fler skogar med höga naturvärden från avverkning. Men brist på pengar och otydliga politiska signaler gör att skog som borde skyddas i stället avverkas.
24 maj 2024 kl 11:20 av Dagens arbete

Dagens Arbete vinner pris för Bästa avslöjande: ”Roligt och viktigt”

På Fackförbundspressens dag delas flera priser ut som i olika kategorier hyllar god journalistik. Under torsdagskvällen prisades Dagens Arbetes Johanna Edström och David Lundmark sin granskning om sprängdåden.
24 maj 2024 kl 04:00 av Dagens arbete

Kjell besegrade skuldberget

Fler svenskar än någonsin behöver hjälp att betala av sina skulder. Kjell hade jagats av inkassobolag sedan 90-talet när han fick skuldsanering. Efter 30 år är allt äntligen betalt.
23 maj 2024 kl 04:00 av Dagens arbete

Nevsägaren delar antisemitiska budskap – likställer judar med råttor: ”Fullständigt förkastligt”

Nevsköparen Jihad Mohammad skriver att Förintelsen är en bluff och likställer judar med råttor i sina sociala medier, avslöjar TTELA.
22 maj 2024 kl 11:14 av Dagens arbete

Katastrof­besked till industri­arbetaren Malin – Nattis kan läggas ned

Värnamo kommun vill sätta nattis-verksamheten på paus, vilket får stora konsekvenser för trebarnsmamman och industriarbetaren ”Malin.” ”Sju till fyra-jobb växer ju inte på träd,” säger hon.