Arbetet bevakar hela arbetsmarknaden och vänder sig till fackliga företrädare, arbetsmarknadens parter samt politiker och opinionsbildare. Arbetet ges ut av ett aktiebolag som LO äger.

12 juli 2024 kl 07:00 av Arbetet

Telefonvanor kan påverka lönen – ”Fler fastnar i mobilen”

I Akalla sitter ett 40-tal elektriker från Bravida Solna och äter lunch. Nästan alla har en mobiltelefon antingen framför sig, eller i den hand de inte äter med. – Jag sitter och spelar lite, men vi snackar också. Man har ju fritid på rasten och får göra vad man vill, säger Sebastian Spolander, 37 år, en av elektrikerna på plats, till tidningen Elektrikern.
11 juli 2024 kl 11:11 av Arbetet

Bärplockare tvingades äta slaktavfall – nu döms två företagare för grov människoexploatering

Två bärföretagare döms för grov människoexploatering. Lycksele tingsrätt dömer dem till två år och sex månaders fängelse.
11 juli 2024 kl 07:30 av Arbetet

Patientsäkerheten var hotad innan vårdstrejken

Den sjuka sjukvården är akut sjuk sedan årtionden tillbaka, skriver sjukpensionären Petra Hall.
10 juli 2024 kl 09:50 av Arbetet

Efter mystiska Northvolt-dödsfallen – det här händer i utredningen 

Obduktionen av det sista dödsfallet är klar: även Northvolt-arbetaren som hittades död på sin balkong dog av oförklarliga skäl. Nu letar Rättsmedicinalverket efter kemikalier som används på batterifabriken.
10 juli 2024 kl 07:30 av Arbetet

Sveriges pensionssystem byggs på dödlig orättvisa

Livslängden sjunker för LO-kvinnor med kort utbildning. Samtidigt sjunker deras pensioner och pensionsåldern höjs. En dödlig orättvisa har skapats som säkrar högavlönades pensioner, skriver Arbetets ledarskribent.
9 juli 2024 kl 09:03 av Arbetet

Unga är för lata och curlade för att gå med i facket

Jag ogillar den gamla sägningen om att ungdomar är lata och bortskämda, men tyvärr håller jag med, skriver Nora Flygt om unga sommarjobbares obenägenhet att gå med i facket.
9 juli 2024 kl 08:00 av Arbetet

Fusk och osund konkurrens måste bort från vägarna – ny myndighet behövs!

Det behövs en ny kontrollmyndighet för yrkestrafiken, skriver Tommy Wreeth och Tommy Jonsson från Transportarbetareförbundet.
9 juli 2024 kl 07:30 av Arbetet

Jerry slutar på glassfabriken efter 44 år – så känner han för glass i dag

Det började med köldskador och slutade med kärlek. Jerry Johansson har stämplat ut efter 44 år som operatör på glassfabriken i Partille.
8 juli 2024 kl 07:30 av Arbetet

Ensamstående Zahra har inte råd med sommarlov: ”Så ledsen”

Oro och skuldkänslor. För många föräldrar innebär sommaren svåra utmaningar. ”Barnen vill göra saker, hitta på aktiviteter, äta på restaurang – men jag har inte råd”, säger Zahra som är ensamstående mamma.
5 juli 2024 kl 07:30 av Arbetet

Här införs sexdagars arbetsvecka: ”Barbariskt” 

Grekland går mot strömmen och inför sexdagars arbetsvecka inom vissa industrier. ”Helt orimligt”, säger Akis Sotiropoulos från tjänstemannafacket Adedy.