Sekotidningen är medlemstidning för Seko, facket för service och kommunikation.

5 december 2023 kl 17:26 av Sekotidningen

Göta kanal rustas upp för miljoner – med 1800-talsteknik

Göta kanal rustas upp för miljoner – med 1800-talsteknik. Det har nämligen visat sig hålla längre. – Det är häftigt, säger kanalreparatören Gustav Andersén.
1 december 2023 kl 12:44 av Sekotidningen

Man död efter arbetsplatsolycka med hjullastare – ”Föraren mår väldigt dåligt”

En anställd på Sobackens avfallsanläggning blev i måndags påkörd av en hjullastare och omkom.   – Föraren mår väldigt dåligt, säger Jonas Holmberg, kommunikationschef på Borås Energi och Miljö.
30 november 2023 kl 12:09 av Sekotidningen

Tesla stämmer Postnord efter Sekos blockad  

Tesla har stämt svenska staten genom Postnord och Transportstyrelsen. Detta efter att Sekos blockad stoppat leveransen av bilföretagets registreringsskyltar.
29 november 2023 kl 17:06 av Sekotidningen

Fackets larm: Överfulla häkten är en säkerhetsrisk

På häktet i Saltvik utanför Härnösand tvingas numera häktade dela rum tre och tre, och en del av dem sova på madrasser på golvet. Enligt Seko är det bara en tidsfråga innan en allvarlig händelse inträffar.
27 november 2023 kl 13:42 av Sekotidningen

Tågvärden Fredrick tog jobb i Danmark: ”Innerligt trött på hur järnvägen sköts i Sverige”

Tågvärden Fredrick Neptin tröttnade på den svenska tågbranschen. Nu jobbar han i Danmark och upplever att allt är mycket bättre.
24 november 2023 kl 15:50 av Sekotidningen

Sekos blockad sätter press på Tesla – ”Galenskap” anser Elon Musk

Bilägare rasar mot Sekos postblockad mot Tesla. Till och med Teslas vd Elon Musk har tagit till orda. – Tesla är uppenbart stressade, säger Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia.
23 november 2023 kl 07:00 av Sekotidningen

Jonas Sjöstedt: ”Järnvägsarbetarna har räddat Ukraina”

Järnvägen har varit Ukrainas livlina sedan Rysslands invasion. Så fort spår har förstörts av ryska bomber så har de reparerats igen. När en stad har befriats börjar tågen rulla dit efter några dagar, skriver Jonas Sjöstedt, tidigare partiledare för Vänsterpartiet.
22 november 2023 kl 07:00 av Sekotidningen

Vägen till strejk – Tesla vägrar kollektivavtal sedan flera år

IF Metall har inlett en strejk mot Tesla. Seko och flera andra fackförbund har hakat på, efter att Tesla sagt nej till att teckna kollektivavtal. Så här har konflikten mellan Tesla och facken utvecklats steg för steg.
21 november 2023 kl 06:20 av Sekotidningen

Rymningar från Sis allt våldsammare: ”Vi blir hotade till livet”

Det senaste året har personal hotats till livet och misshandlats när ungdomar har rymt från Sis-hem. Nu vittnar anställda om att de inte klarar att leva upp till säkerhetsrutinerna.  
21 november 2023 kl 06:18 av Sekotidningen

Sis-anställde Alexander: Gängkriminella styr avdelningar

Alexander överfölls i samband med en rymning. Nu varnar han för att gängkriminella ungdomar tar sig allt större friheter på ungdomshemmen.