Fastighetsfolket är Fastighetsanställdas Förbunds medlemstidning.

25 juni 2024 kl 15:21 av Fastighetsfolket

”Vi måste sätta press på Sodexo” – farliga rengöringsmedel används på Northvolt

Tidspress och språkförbistringar skapar stora arbetsmiljörisker på Northvolt i Skellefteå enligt Fastighets ombudsman i Region nord. – Sodexo har cirka 200 medarbetare på Northvolt i Skellefteå men jag tror att det är bara en handfull som kan svenska, säger Per-Olof Timan.
24 juni 2024 kl 16:56 av Fastighetsfolket

Städaren Mahari på Northvolt dog plötsligt – ”luktade illa om kemikalier”

Mahari Bakari, som jobbade för Sodexo vid Northvoltfabriken i Skellefteå, är en av tre personer som avlidit inom loppet av sex månader. Nu har polisens miljöbrottsenhet inlett en utredning.
19 juni 2024 kl 10:18 av Fastighetsfolket

Rädda Barnen: Under sommaren kan barnfattigdomen förvärras

Sommaren kan vara tung för de barn vars familjer har ekonomiska svårigheter. Det är dags att höja barnbidraget och se till att barn i familjer med låga inkomster får tillgång till gratis fritidsaktiviteter, skriver Sara Svensson, Rädda Barnen.
19 juni 2024 kl 09:02 av Fastighetsfolket

Fahima, 36, tog sig ur missbruket – fick jobb på Samhall: ”Jag nådde botten, men reste mig igen”

Under tio år levde Fahima Doodi i tungt narkotikamissbruk. Idag är hon tvåbarnsmamma med eget boende och fast jobb på Samhall. ”De som dömer får göra det ifred. Jag har redan varit med om det värsta, så jag är inte rädd för något längre”, säger hon.
19 juni 2024 kl 09:02 av Fastighetsfolket

Människor behöver ett tryggt boende

Den dolda hemlösheten är större än vad statistiken visar, skriver Charlotte Steen i sin sista ledare för Fastighetsfolket.
18 juni 2024 kl 13:40 av Fastighetsfolket

V: Efter EU-valet måste högern välja sida för arbetares rättigheter

I EU-valet går extremhögern i Europa kraftigt framåt. Nu är det upp till högern i EU-parlamentet att välja sida. Om de väljer att samarbeta med högerextremister kommer det att påverka arbetares rättigheter mycket negativt, skriver Ciczie Weidby (V).
18 juni 2024 kl 09:32 av Fastighetsfolket

Sju spännande poddtips till dig som jobbar i sommar

Här ger saneringsteknikern Sofie Nilsson sina bästa poddtips till dig som jobbar i sommar. Hon tycker att jobbet går så mycket lättare när man lyssnar på en podd.
17 juni 2024 kl 12:32 av Fastighetsfolket

Fastighetsskötare utbildas om våld i hemmet: ”Vi har en jätteviktig roll”

Fastighetsskötare Alper Etirli är uppmärksam på tecken som kan tyda på våld i hyresgästernas hem. På Järfällahus går alla fastighetsskötare en kurs för att kunna larma om någon verkar fara illa.
13 juni 2024 kl 15:47 av Fastighetsfolket

Städare och fastighetsskötare lever farligt – hög risk för fallolyckor

Städare och fastighetsskötare har högre risk att råka ut för allvarliga olyckor på jobbet än andra yrkesgrupper, visar en ny rapport från AFA Försäkring. Vanligaste olyckan i bägge branscherna är fallolyckor.
13 juni 2024 kl 11:51 av Fastighetsfolket

Samhall rapporterade inte arbetsolyckor: ”Regeringen måste agera”

Över 800 anställda som skadats på statliga Samhall och blivit sjuka fick inte sina fall anmälda. Nu kommer kritik från både riksdagspolitiker och funktionsrättsrörelsen. Men ansvariga ministrar vill inte ställa upp på intervju.