Fastighetsfolket är Fastighetsanställdas Förbunds medlemstidning.

11 april 2024 kl 10:02 av Fastighetsfolket

Arbete med truck leder till många olyckor – ska nu specialgranskas

Truckar är inblandade i många arbetsolyckor. Arbetsmiljöverket kommer därför under resten av året att särskilt granska arbetsplatser där truckar används.
8 april 2024 kl 07:00 av Fastighetsfolket

Karolina fick jobb som städare i egna hyreshuset

Sex hyresgäster i Bergsjön har just börjat jobba med trappstäd i husen där de själva bor. Familjebostäder är bland de första att nyttja en helt ny form av anställning som kom till i fjolårets avtal mellan fack och arbetsgivare.
4 april 2024 kl 15:16 av Fastighetsfolket

Malin tröttnade på skämten – startade grupp fri från sexism  

Driftteknikern Malin tröttnade på sexistiska och rasistiska skämt och elaka kommentarer. Hon startade en egen Facebook-grupp riktad mot människor som arbetar inom fastighetsbranschen.
3 april 2024 kl 09:55 av Fastighetsfolket

Jobbet på Samhall dög inte för Migrationsverket – blinde Saddik riskerade utvisning

Blinde Saddik gjorde allt för att få jobb eftersom kravet för ett permanent uppehållstillstånd var egen försörjning. Men ett jobb på Samhall räknas inte som försörjning, skriver Arbetet.
26 mars 2024 kl 10:21 av Fastighetsfolket

Kampen mot kriminella städföretag trappas upp

Nu utökas Fastighets projekt mot kriminalitet i städbranschen. Målet är att hjälpa städare som utnyttjas. – De här personerna är inte med i facket så vi får använda andra vägar för att nå ut, säger Larry Stewart, projektledare.
25 mars 2024 kl 16:25 av Fastighetsfolket

Varför vill Tidö-regeringen ta bort fackligt samarbete från biståndet?

Sida säger upp avtalet med Palmecentret, som Fastighets är medlem i. De fackliga frågorna riskerar att helt försvinna från biståndet, skriver Anna Sundström, Olof Palmes Internationella Center.
25 mars 2024 kl 06:30 av Fastighetsfolket

Bli fastighetsskötare i Roblox – så ska branschen locka fler unga

Fastighetsbranschen behöver rekrytera 10 000 medarbetare de kommande fem åren. Nu ska yngre lockas till branschen genom gratisspelet Roblox.
20 mars 2024 kl 07:00 av Fastighetsfolket

Fastighetsskötare Marah fastar under ramadan: ”Det vore fel att påstå att det är enkelt”

Just nu pågår fastemånaden ramadan. Efter tre år som fastighetsskötare i Sverige har Marah Alsolaiman visat att hon kan leverera även utan mat och dryck.
19 mars 2024 kl 10:48 av Fastighetsfolket

Fler underleverantörer städar i kommun, stat och regioner – risk att villkor dumpas 

Allt fler städföretag som utför uppdrag åt offentlig sektor pressar priserna med hjälp av billiga underleverantörer, uppger Städbranschen Sverige. Det är möjligt eftersom lagen inte kräver att det redovisas.
19 mars 2024 kl 09:06 av Fastighetsfolket

Vi som lever från lön till lön måste hålla ihop

Den självklara känslan av att tillhöra en klass som bär landet har försvunnit. Vi måste prata mer om vad vi har gemensamt, skriver fastighetsskötaren Roger Crossler.