Fastighetsfolket är Fastighetsanställdas Förbunds medlemstidning.

5 december 2023 kl 15:23 av Fastighetsfolket

Vi bråkar på tok för lite

Vi som är fastighetsanställda tar alldeles för lite plats och bråkar för lite. Kanske har vi glömt bort att det var händer som våra som byggde upp det här landet, skriver Roger Crossler.
30 november 2023 kl 11:05 av Fastighetsfolket

Succéprojekt i Botkyrka – kvinnor blir städare i hyreshusen där de bor

Långtidsarbetslösa kvinnor i Botkyrka anställdes för att städa sina egna hyreshus. Det visade sig bli en riktig fullträff både för de boende och för det kommunala bostadsbolaget, som har fått bättre lönsamhet och renare hyreshus.
29 november 2023 kl 14:05 av Fastighetsfolket

”Moderaterna bryter sitt löfte till oss”

I Sverige råder den svenska modellen, en tanke om att löner och villkor ska förhandlas av arbetsmarknadens parter, inte av politiker och politiska partier. Hur kan det då komma sig att politikerna ska lägga sig i just migrantarbetarnas löner, frågar sig Ana Surguladze från Work Permit Holders.
29 november 2023 kl 12:47 av Fastighetsfolket

Jamal från Fastighets vaktar Teslas infart

I torsdags eftermiddag utökade Fastighets sin blockad mot Tesla och avbröt städningen vid bolagets verkstäder i Stockholm. – Vi måste vinna. Det handlar om hela existensen för vår svenska modell, säger ombudsmannen Jamal el Mourabit under ett vaktpass vid verkstaden i Upplands Väsby.
27 november 2023 kl 15:59 av Fastighetsfolket

Fastighets lokalombudsmän utbildades om hindrande av skyddsombud

Fastighets har anlitat LO-TCO Rättsskydd för att utbilda tio lokalombudsmän om hindrande av skyddsombud. P-O Timan, ombudsman i Fastighets region Nord, är en av dem som gått utbildningen.
22 november 2023 kl 11:09 av Fastighetsfolket

Städare har inte råd att vara sjuka – slopa karensdagen! 

Karensdagen gör att vi som arbetar i låglöneyrken inte har råd att vara hemma från jobbet när vi är sjuka. Struntar våra politiker i det, där de sitter på sina kontor?, skriver Joakim Häggkvist, städare på Samhall.
21 november 2023 kl 14:00 av Fastighetsfolket

Tidslinje: Så ledde konflikten mellan Tesla och facken fram till strejken

IF Metall har inlett en strejk mot Tesla. Fastighets och flera andra fackförbund har hakat på, efter att Tesla sagt nej till att teckna kollektivavtal. Så här har konflikten mellan Tesla och facken utvecklats steg för steg.
17 november 2023 kl 16:40 av Fastighetsfolket

De slutar städa på Teslas verkstäder

I Umeå slutade städaren Linda att jobba för Tesla redan förra veckan. I dag ska även städarna på verkstäderna i Stockholm lägga ner sitt arbete, när Fastighets utökar sin blockad mot bolaget. – Tesla måste teckna kollektivavtal. Något annat finns inte på kartan, säger Fastighets ombudsman Jamal El Mourabit.
17 november 2023 kl 11:44 av Fastighetsfolket

Fastighets skjuter upp blockad mot Tesla – inte godkänd

I dag klockan tolv skulle Fastighets ha inlett sin blockad mot Tesla för att stödja den strejk som pågår där. Men nu skjuts blockaden i Stockholm upp till nästa vecka. Arbetsgivarorganisationen Almega tycker att varslet är felformulerat. Men i Umeå ska blockaden börja precis som man tänkt.
16 november 2023 kl 13:03 av Fastighetsfolket

Auri Kananen är Tiktoks städdrottning – röjer upp i extremt smutsiga hem

Auri Kananen, 30, sa upp sig från sitt städjobb för att städa främlingars extremt smutsiga hem. Nu har finskan, som kallar sig själv för ”Drottningen av städning”, över 22 miljoner följare på sociala medier.