Ingenjören berättar om utvecklarna och problemlösarna och ger stöd i karriären. Ingenjören är fackförbundet Sveriges Ingenjörers tidning.

14 maj 2024 kl 07:43 av Ingenjören

”Grym möjlighet till ett liv med större frihet”

Att hitta ett jobb där man bor är inte längre lika avgörande när ingenjörer söker jobb. Per Lindgren och Joar af Ekenstam är två som valt att nyttja distansarbetets möjligheter – men av lite olika anledningar. 
8 maj 2024 kl 06:06 av Ingenjören

Så planerar du din klimatsmarta semester

Att tänka till kring själva resan är det som har störst betydelse när du vill semestra klimatsmart. Sikta på närmare destinationer, välj tåget eller hyr en elbil.
7 maj 2024 kl 07:40 av Ingenjören

Borde ingenjörers arbetstid kortas?

Många lyfter nu frågan om kortare arbetstid. För Sveriges Ingenjörer finns frågan alltid på agendan, men den är komplex och handlar om mer än timmar per vecka.  
6 maj 2024 kl 09:18 av Ingenjören

Ingenjören som hjälper människor i sjönöd

Byggnadsingenjören Monika Wounder är bostadssamordnare i Sundsvalls kommun men också sjöräddare för Sjöräddningssällskapet. Det är andra värden än pengar som gör att hon valt att lägga en så stor del av sin tid på detta.
3 maj 2024 kl 07:08 av Ingenjören

Få koll på försäkringarna du kan ta via facket

De flesta vet säkert att man kan teckna förmånliga försäkringar via facket. Men försäkringsdjungeln är inte helt lätt att navigera i. Ingenjören har dykt ner i några av de vanligaste gruppförsäkringarna.
2 maj 2024 kl 07:54 av Ingenjören

Dags att förhandla din första lön? Så här förbereder du dig

Hur vässar man argumenten för första lönen efter examen? Här delar tre färska ingenjörer med sig av sina erfarenheter. ”Våga förhandla” uppmanar rådgivaren på Sveriges Ingenjörer.
30 april 2024 kl 09:30 av Ingenjören

Arbetsgivarna som ingenjörsstudenterna rankar högst

Volvo Cars, Google och Spotify är för fjärde året i rad de populäraste arbetsgivarna för civilingenjörsstudenter. Men längre ner på topplistan har det skett en del förändringar.
30 april 2024 kl 08:00 av Ingenjören

Fyra ingenjörer: Så var det att söka jobb efter 55

Är det lätt eller svårt att få nytt jobb efter 55? Vi frågade två ingenjörer som fått jobb relativt lätt och två som kämpar. Och så frågade vi TRR: Vad gör man om man inte lyckas?
30 april 2024 kl 07:58 av Ingenjören

Så laddar du för en lyckad videointervju

Hur förbereder man sig bäst för en videointervju? Och hur sammanfattar ett helt arbetsliv i några korta kärnfulla fraser? Karriärcoachen Lisa Rosengren delar med sig av sina bästa knep.
24 april 2024 kl 08:04 av Ingenjören

Så mycket tjänar 41 facktoppar

158 843 kronor i månaden. Så stor är löneskillnaden mellan den fackordförande som tjänade mest och minst förra året, visar en kartläggning som Altinget har gjort.