Fastighetsfolket är Fastighetsanställdas Förbunds medlemstidning.

13 maj 2024 kl 07:00 av Fastighetsfolket

Hundratals olyckor på Samhall anmäldes inte – trots lagkrav

Enligt lag måste arbetsgivare anmäla alla arbetsolyckor. Men över 800 anställda som skadats på statliga Samhall och blivit sjuka fick inte sina fall anmälda, visar Fastighetsfolkets granskning.
8 maj 2024 kl 12:19 av Fastighetsfolket

Böter, knarkhundar och travskola – så ska MKB trygga Rosengård

MKB har tagit fram ett helt nytt förvaltningskoncept tillsammans med sina hyresgäster i Rosengård i Malmö. Hundar söker numera av allmänna utrymmen, övervakningskameror har ökat kraftigt och barn erbjuds gratis fritidsaktiviteter som sim- och travskola.
7 maj 2024 kl 14:48 av Fastighetsfolket

Pim van Dorpel kan bli LO:s nya ordförande

Det blir Hotell- och restaurangfackets vice ordförande Pim van Dorpel som föreslås som ny LO-ordförande. Valberedningen är nu klar med sitt förslag till ny LO-ledning som utses vid kongressen 17-20 maj.
6 maj 2024 kl 06:15 av Fastighetsfolket

Landet tio största fastighetsbolag – här är listan

Med ett samlat fastighetsvärde på nästan 345 miljarder kronor är Heimstaden Bostad landets största bostadsbolag. Vi listar de tio giganterna på marknaden.
3 maj 2024 kl 10:55 av Fastighetsfolket

Vad händer om jag blir sjuk på min semester?

Oavsett om du jobbar heltid, deltid eller har en tillfällig anställning har du rätt till semester. Och om du eller dina barn skulle bli sjuka kan du avbryta ledigheten och ta ut den vid ett annat tillfälle.
2 maj 2024 kl 13:44 av Fastighetsfolket

Städaren Chilo greps hos statsministern – nu får hon skadestånd från sin arbetsgivare

Chilo Martinez, 28, greps när hon som papperslös städade statsministerns villa. Nu får hon skadestånd på 127 000 kronor från sin tidigare arbetsgivare. "Jag gör det för att andra papperslösa ska se att de har rättigheter", säger Chilo Martinez.
30 april 2024 kl 06:58 av Fastighetsfolket

Britt-Marie var med om städerskornas vilda strejk 1974: ”Trodde vi var oövervinnerliga”

Strejken på Tesla är den längsta på 80 år. Men däremellan, 1974, pågick en utdragen vild städerskestrejk. Britt-Marie Johansson i Skövde var en av de drivande och blev dessutom rikskändis.
29 april 2024 kl 07:00 av Fastighetsfolket

Region Västerbotten polisanmäler städföretag: ”Vi accepterar inte oegentligheter”

Det företag som deltar i flest offentliga städupphandlingar i landet har blivit polisanmält av Region Västerbotten. Städavtalet har dessutom avbrutits i förtid.
23 april 2024 kl 15:27 av Fastighetsfolket

Olyckorna på Samhall är inte bara statistik

Att minska antalet arbetsplatsolyckor på Samhall är en moralisk skyldighet. Det handlar om att visa respekt för människors välbefinnande, skriver Charlotte Steen.
22 april 2024 kl 06:30 av Fastighetsfolket

Baloo förlorade sitt ena öga  – en av ovanligt många arbetsolyckor på Samhall

Baloo Beckman förlorade sitt ena öga i en arbetsplatsolycka på Samhall. Olyckssiffran på det statliga bolaget var förra året nästan tre gånger så hög som på övriga arbetsmarknaden.