Arbetet bevakar hela arbetsmarknaden och vänder sig till fackliga företrädare, arbetsmarknadens parter samt politiker och opinionsbildare. Arbetet ges ut av ett aktiebolag som LO äger.

15 maj 2024 kl 13:35 av Arbetet

Förre rikspolischefen misstänkt för brott vid Mats Löfvings död: ”Inte orsakats av mig”

Tidigare rikspolischefen Anders Thornberg är misstänkt för brott i samband med Mats Löfvings död. Han förnekar brott och skriver att han inte orsakat dödsfallet.
15 maj 2024 kl 12:31 av Arbetet

Gasolycka på Dafgårds – sju till sjukhus

Sju personer har under morgonen förts till sjukhus med ambulans efter ett gasutsläpp på Dafgårds i Källby. ”Enligt den information jag har var samtliga talbara, men skadeläget är oklart” säger Olivia Ahlberg, pressansvarig vid Dafgårds, till Mål och Medel.
15 maj 2024 kl 10:47 av Arbetet

Därför är IF Metall tveksamt till lagförslag om att förbjuda Teslas strejkbrytare

Vänsterpartiet vill se en ”Lex Tesla” på EU-nivå för att förhindra att Tesla flyger in utländska strejkbrytare och liknande händelser. Men fackförbundet IF Metall är tveksamt.
15 maj 2024 kl 07:00 av Arbetet

Grotesk olycksstatistik för människor med funktionsnedsättningar, Samhall!

Arbetsolyckor som aldrig anmäls, tre gånger så många arbetsolyckor som övriga arbetsmarknaden. Statliga Samhall lever med en fullständigt oacceptabel olycksstatistik, skriver Arbetets ledarskribent.
15 maj 2024 kl 07:00 av Arbetet

Varför ska internationella vinstkrav få hålla nere svenska löner?

Vi kräver större del av vinstkakan till LO-medlemmar. Det är dags för LO att på riktigt utreda lönebildningen, skriver Kim Söderström och Lars Jonsson, ombud på LO-kongressen.
15 maj 2024 kl 06:44 av Arbetet

Bärplockare tvingades äta slaktrester – nu åtalas två företagare för människohandel

Skuldsatta, hungriga och rädda. Så framstår de thailändska bärplockarna i polisförhören. I dag, onsdag, börjar rättegången där två bärföretagare anklagas för människohandel.
14 maj 2024 kl 14:22 av Arbetet

Fackets nya drag mot Tesla – täpper till möjligheten att runda postblockad

Tesla hittade ett sätt att runda fackens stoppade postutdelning. Elbilsbolaget fick sina registreringsskyltar till en annan adress. Men nu hotar facken med att stoppa även det.
14 maj 2024 kl 13:28 av Arbetet

Nooshi Dadgostar: ”Företagens jättevinster får betala kortare arbetstid” 

Vänsterpartiet ska driva frågan om arbetstidsförkortning hårdare, meddelar partiledaren Nooshi Dadgostar. ”Vinstnivåerna i företagen har skjutit i höjden. Det är rimligt att det är arbetsgivarsidan som betalar för detta”, säger hon.
14 maj 2024 kl 13:00 av Arbetet

Ulf Kristersson måste sparka ut SD eller avgå

Han äger makten att avsluta den här cirkusen. Att stå upp för det som är grunden för svensk demokrati. Även om det kostar honom jobbet att göra det.
14 maj 2024 kl 09:41 av Arbetet

Jessica Leiding väntas bli ny LO-topp: ”Jag förlorade hörseln som barnskötare”

Hög ljudnivå är ett problem på många förskolor. Jessica Leiding skadade hörseln för livet. Insikten om hur arbetsmiljön brister i välfärdsjobben tar hon med sig om hon väljs in i LO:s ledning.