
Hotellrevyn speglar med reportage, nyheter och bilder arbetslivets villkor för de anställda i hotell- och restaurangbranschen. Hotellrevyn ges ut av Hotell- och restaurangfacket, HRF.
Hotellrevyn:Så funkar inflationen
1 Inflation inträffar när priserna stiger och lönerna inte hänger med. På så sätt blir pengarna mindre värda och effekten blir försämrad reallön, &…
Hotellrevyn:”Våra medlemmar tappar köpkraft”
– Inflationen gör att våra medlemmar tappar köpkraft. Det är jättefrustrerande, man blir fattigare för varje dag som går. Det är ett jättebekymmer…
Hotellrevyn:De är med och styr HRF
I november 2022 valde HRF:s kongress förbundsstyrelse. Sju av elva ledamöter är nya sedan kongressen och Lisa Söderlund är en av de nyvalda. …
Hotellrevyn:14 miljoner till Gekås anställda
År 2022 var det ett av de bästa någonsin sett till försäljning på varuhuset Gekås i Ullared. Även de anställda får ta del …
Hotellrevyn:AVTAL 2023
Från avtalskonferenser och LO-förbundens gemensamma lönemodell till att fackförbund och arbetsgivarorganisationer växlar krav och förhandlar. Arbetet…
Hotellrevyn:Mindre medel till fackens biståndsorgan
Den nya regeringen meddelade nyligen att man drar ner på Sveriges bistånd. Fackens biståndsorgan Union to Union är en av många organisationer som &…
Hotellrevyn:”Alla ska ha möjlighet till ett långt och hållbart arbetsliv”
Vi lever allt längre. Då måste pensionsåldern höjas. Från den 1 januari i år kan den allmänna pensionen tas ut tidigast från 63 …
Hotellrevyn:Max fick böta 200 000 efter brännskada
En anställd på Max i Växjö skadades så illa av frityrolja att hud fick transplanteras. Det ledde till en företagsbot på 200 000 kronor för Max.
Hotellrevyn:Hallå där, Marie Birgersson
Marie Birgersson, HRF-ombudsman som varit med och tagit fram nya webbutbildningen ”Schyst på jobbet” ihop med Visita, Unionen och Prevent.
Hotellrevyn:Branschen bromsar – men inte i norr
Kriget i Ukraina, inflationen, det skenande elpriset och på det en pandemi som inte riktigt vill släppa greppet – utmaningarna för hotell- och …
Hotellrevyn:Finkrog kan få böta för bristande arbetsmiljö
Anna Hjortheden, regionalt skyddsombud för Hotell- och restaurangfacket, gjorde en skyddsrond på restaurangen i centrala Stockholm hösten 2021. Där…
Hotellrevyn:All personal blir kvar efter branden i Säfsen
Det var två dagar efter nyårsafton som Säfsen Ski Resorts huvudbyggnad brann ned. Där fanns reception, spa, kvällsrestaurang och pizzeria. Redan…
Hotellrevyn:Vardags-ob på en söndag?
Nej, det finns inga undantag i kollektivavtalet. Kollektivavtalet är tydligt på den punkten vilket innebär att den som arbetar söndag och helgdag …
Hotellrevyn:Tufft år väntar branschen
”Kommer nog fortfarande vara svårt att hitta nya kollegor” Stefan Creutz Holmgren, service host, Scandic: Arbetsmarknaden: – Det beror helt och…
Hotellrevyn:Usch, kollegan slarvar med hygienen!
Här behövs en grundläggande utbildning Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan,…
Hotellrevyn:Jobbet är Tetianas trygghet
Det låg löfte om vår i luften när Tetiana Kolchanova bestämde sig: det var dags att lämna Lisichansk, hennes älskade hemstad i Luhanskområdet, &…
Hotellrevyn:De fick HRF:s hederstecken
Zeljko Klemse och Carina Wendle är pensionerade ombudsmän från avdelning Mälardalen, Sonja Berthsjö är pensionerad förtroendevald och bingovärdinna…
Hotellrevyn:Blir 2023 ditt jobbsökarår?
Personalbrist kan vara ett helvete. För få ska göra för mycket och till slut kör man på fälgarna. För man är ju lojal …
Hotellrevyn:”De vågar inte ställa krav”
Ukrainare luras i den svenska hotell- och restaurangbranschen. För att komma till rätta med problemet bjöds HRF in till en infoträff på ukrainska.
Hotellrevyn:”Jag är en fantastisk restauranggäst”
Hur är du som gäst? – Jag skulle säga att jag är en fantastisk restauranggäst. Jag uppskattar bra mat otroligt mycket. Jag är …